arta gatavo

Kvinojas plācenīši

Kvinoju lielākoties izmantoju kā sastāvdaļu salātos, taču, kad no iepriekšējās dienas vakariņām pāri bija palikusi gandrīz pilna bļodiņa ar raibajiem graudiņiem, vēlējos pamēģināt pagatavot to nedaudz citādāk nekā parasti.

Tā nu izlēmu par labu kvinojas plācenīšiem, kuru pagatavošana neprasa daudz laika, kā arī to sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas. Vienīgais jāsaka, ka plācenīšus gatavojot visu liku “uz aci”, tāpēc norādītās mērvienības ir atpuvenas.

DSC_9965

Sastāvdaļas:

  • ~ 1 glāze vārītas un atdzesētas kvinojas
  • 1 ola
  • 2 ēd.k. miltu
  • gabaliņš puscietā vai cietā siera
  • 1 ķiploku daiviņa
  • nedaudz pētersīļi (vai citi zaļumi pēc izvēles)
  • sāls, pipari
  1. Lielā bļodā ber vārītu un atdzesētu kvinoju, piesit vienu olu un pievieno vienu smalki sakapātu ķiploka daiviņu un visu samaisa. Miltus pievieno pa vienai ēdamkarotei, sekojot līdzi tam, lai masa nesanāk pārāk sausa. Masai jābūt nedaudz ķepīgai, bet tādai, kas turas kopā.
  2. Beigās pievieno sakapātus pētersīļus, smalki sarīvētu sieru, sāli un piparus. Ņem apmēram vienu ēdamkaroti masas un ar aukstu ūdeni samitrinātās rokās (masa lips pie rokām, ja tās būs sausas) izveido bumbiņas.
  3. Uz mēreni karstas pannas, kurā ieliets nedaudz olīveļļas, liek kvinojas bumbiņas un tās ar pirkstiem nedaudz saplacina. Cep apmēram 3-5min no abām pusēm, līdz kvinojas plācenīši kļuvuši zeltaini brūni. Gatavos plācenīšus liek uz papīra salvetes, kas uzsūks lieko eļļu. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu.

DSC_9949

Secinājumi:

Domāju, ka šie plācenīši var būt gan kā labs variants vakariņām, ko pasniedz kopā ar svaigiem salātiem, gan arī kā garda uzkoda. Kvinojas garša plācenīšos gan vairs nav tik izteikta, jo tā “sacenšas” ar pētersīļu, olas un siera garšu, bet kvinojas graudiņi piešķir plācenīšiem labu kraukšķi.

DSC_9963

Komentēt