arta gatavo

Zaļā biezzupa

Ilgais klusums no manas puses beidzot ir pārtraukts. Un atsākšu ar pavisam vienkāršu recepti zaļo dārzeņu biezzupai.

Sastāvdaļas:

  • brokolis
  • puravs
  • cukīni
  • sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 paciņa kausētais siers

1. Puravu, sīpolu un ķiploku daivas sagriež mazākos gabalos un liek katlā, tos pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

2. Kamēr ūdens vārās, sagatavo cukīni un brokoļa galviņu. Cukīni sagriež ripiņās, kuras pēc tam vēl pārgriež 4 daļās. Brokoli sadala mazākās rozetēs. Ja kātiņu miza ir pastingra, to var ar mizojamo nazīti nomizot. Abus dārzeņus liek katlā un vāra līdz gatavi – max 15 min.

3. Kamēr dārzeņi vārās, sagatavo grauzdiņus. Vai nu sagriež baltmaizes šķēlītes gabaliņos, apslaka ar eļļu un kādas 5min pagrauzdē 200C, vai arī taisa slinkos grauzdiņus, kā tas bija manā gadījumā. Es apgrauzdēju veselas maizes šķēlītes, kuras pēc tam salauzu sīkāk un iebēru zupā.

4. Kad dārzeņi mīksti, katlu ņem no uguns nost un zupu sablenderē. Pēc tam pievieno pus paciņu kausētā siera un liek atpakaļ uz uguns līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot, lai siers ātrāk izkūst. Pēc garšas pievieno sāli un piparus vai citas garšvielas. Es gan parasti ar specifiskām garšvielām neaizraujos, jo dārzeņiem pašiem par sevi ir patīkama garša. Tāpēc arī nelieku klāt buljonu, bet to, protams, var darīt.

Secinājumi:

Vienkārša, ātri pagatavojama zupa. Nav jāuztraucas, ja kāds no dārzeņiem mazliet pārvārījies, jo tāpat viss beigās tiek sablenderēts. Garšīgi ir arī tad, ja pievieno zilo sieru.

DSC_2862

2 domas par “Zaļā biezzupa

  1. Es, laikam neprotu, bet varbūt arī vienkārši nav – nesanāk atrast Jūsu kontaktus, vēlos aprunāties. Vai Jūs, lūdzu, varat man atsūtīt e-pastu uz maduuc@gmail.com?
    Paldies, Madara

Komentēt