arta gatavo

Ātrā kūka bez cepšanas

Pirmais, ko gribētu piebilst – bilde nav tā skaistākā, jo uzņemta ar telefonu un kūkas gabaliņš arī tāds mazliet pajucis, bet don’t judge the book by its cover, jo šī kūka ir tiešām ļoti garšīga. īpaši patiks tiem, kuriem iet pie sirds skābenāks deserts. Tiesājot gabaliņu, liekas, ka tik viegla un svaiga, bet, kad šķīvis tukšs, tomēr jūt gan to, ka sastāvā ir saldais krējums, gan iebiezinātais piens.

Kūkas recepte ir no viena “Gandrīz ideālas vakariņas” raidījuma. Uzgāju to vienā no RIMI recepšu lapiņām.

Sastāvdaļas (28 cm formai)

  • 2 paciņas šokolādes cepumi “Selga”
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 350ml saldā krējuma
  • 3 laimi (miziņa+sula no tiem)
  • 1 ēd.k. izkausēta sviesta (es liku 2)
  • 1 glāze ananāsu sulas

1. Cepumus smalki sadrupina, tiem pievieno izkausēto sviestu un ananāsu sulu. Visu kārtīgi samaisa līdz veidojas mazliet ķepīga masa. To visu liek veidnē un izlīdzina.

2.Norīvē laimiem miziņu un tad izspiež sulu.

3. Puto saldo krējumu, tam lēni pievienojot kondensēto pienu. Putošanas laiks bija diezgan ilgs, jo masa tik ātri nesabiezēja, bet par to nevajag uztraukties, jo, pievienojot laimu sulu, tā kļūs manāmi biezāka. Gribētu piebilst, ka arī sulu ieteicams pievienot pakāpeniski, jo, atkarībā no laimu skābuma, iespējams, ka visu sulu nemaz nevajadzēs pievienot. Es izmantoju kādas 2/3 un pagaršojot sapratu, ka masa ir jau diezgan skābena. Bet tas jāskatās pēc katra vēlmēm un garšas kārpiņām.

4. Saldo masu lej uz pamatnes, nolīdzina. Kūku ievieto ledusskapī uz kādām 3h.

5. Dekorē ar rīvētu šokolādi, augļiem vai pūdercukuru.

Secinājumi:

Skābena, bet tomēr sātīga. Bet pēc gabaliņa apēšanas noteikti nav šķebinoši salda pēcgarša. Patīk arī pamatnē izmantotā sula, kas ir daudz liesāks variants nekā ierastais sviests. Šāda veida pamatni esmu izmantojusi arī citu kūku pamatnēs. Tā gan nederēs kūkām, kurām pa virsu jāliek kāds stingrāks pildījums, piemēram, vārīts iebiezināts piens, jo pamatne ir mīksta, kas padara pildījuma uzklāšanu grūtāku.

Image

3 domas par “Ātrā kūka bez cepšanas

    1. Nē, sanāk tāda pabieza krējuma konsistence, jo, pievienojot laima sulu, masa krietni sabiezē pat tad, ja, sākumā putojot krējumu ar iebiezināto pienu, liekas, ka būs par šķidru.

Komentēt