arta gatavo

Siera cepumi

Pavisam vienkārša siera cepumu (jeb veikalā nopērkamo siera radziņu) recepte, jo maz sastāvdaļu un visas nepieciešamās vienādā daudzumā.

Sastāvdaļas:

  • 100g siera
  • 100g sviesta
  • 100g miltu
  • garšvielas pēc izvēles (piem., paprikas pulveris, ķimenes, kajenas pipari)

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sieru sarīvē – rupji vai smalkāk, kā nu pašam labāk tīk. Es smalcināju ar blenderi, kam asmenītis kā virtuves kombainam. To izmantoju, lai sanāktu viendabīgāka konsistence mīklai. Bet droši var rīvēt arī uz rupjās rīves.

2. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež mazos gabaliņos un sajauc kopā ar miltiem un sieru. Pievieno izvēlētās garšvielas. Es liku paprikas pulveri, tāpēc arī cepumi sanāca brūngani nevis zeltaini kā būtu ierasts redzēt siera radziņus.

3. Tad var ķerties klāt cepumu gatavošanai. Es izvēlējos taisīt bumbiņas, lai darbs raitāk ietu uz priekšu, kā arī tās glīti izskatās.

4. Cep 180C apmēram 12min. Bet tas atkarīgs no cepumu lieluma. Manis veidotie cepumi bija apmēram trifeļu lielumā. Gatavību var arī noteikt pēc taustes – ja uzspiežot uz cepumiņa, tas ir mīksts, tad vēl jāpacep. Tad kad stingrāks, tad var ņemt ārā un atdzesēt. Jārēķinās, ka, atdziestot, tie paliek vēl mazliet stingrāki.

Viena doma par “Siera cepumi

Komentēt