arta gatavo

Siera standziņas

Kā jau varbūt iepriekšējā receptes bildē varējāt pamanīt, blakus siera cepumiem bija arī bišku redzamas siera standziņas. Tās taisīju paralēli cepumiem un ir tik pat vienkārši pagatavojamas, cik cepumi.

Sastāvdaļas:

  • 2 plāksnītes Tešla kārtainās mīklas (bezrauga)
  • 100g siera
  • 1 ola (mīklas apziešanai)
  • ķimenes
  • sāls

1. Pa priekšu izņem kārtainās mīklas plāksnes no saldētavas, noliek, lai mazliet atlaižas. Krāsni sasilda līdz 180C.

2. Pa to laiku sarīvē sieru. Šoreiz gan ieteiktu sarīvēt to pēc iespējas smalkāk, lai pēc tam standziņu veidošanas process būtu vieglāks. Sieram pievieno kādu tējkaroti ķimenes un mazliet sāls (bez tā var arī iztikt).

3. Kad mīkla mazliet atlaidusies, to izrullē nedaudz plānāku, pārziež ar sakultu olu un liek virsū sieru, ar karotīti vai mīklas rulli kārtīgi piespiežot to, lai nebirst nost.

4. Tad mīklu sagriež ~2cm platās sloksnītēs. Visvieglāk to ir izdarīt ar picas nazi. Tad ņem pa viena sloksnītei un katru, turot abus galus, savirpina, lai izveidotos tāda kā spirālīte. Protams, to var arī nedarīt, ja slinkums.

5. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep apmēram 10-12min līdz mīkla smuki uzpūtusies un siers kļuvis zeltaini brūns. ņem ārā, mazliet padzesē (ja var tik ilgi nociesties, man nesanāca:)) un priecīgi ņukā nost.

Bilde tāda vienkārša, jo nesanāca laika smukāk visu sakārtot. Bija jāskrien aizgādāt saceptos gardumus jubilāram.

Komentēt